Avrunda

 

Dagens blogg


Vad är detta?

Under dagens blogg tipsar vi nu och då om bloggar som förtjänar att lyftas fram av en eller annan anledning.

Vill du att din blogg ska synas här? Klicka här. Se också tidigare Dagens Bloggar.

 
 

Beräkna ränta-på-ränta

Med denna kalkyl kan du räkna ut hur mycket pengar du kan få med ränta-på-ränta (ackumulerad ränta) på ditt sparkonto. Kalkylen är baserad på antagandet att du sätter in pengarna i början av varje månad samt att räntan ackumuleras månadsvis.


kr

%

kr

år


%
[?]

I Sverige är skatten 30% på ränteintäkter.

 

Skulle dina vänner gilla den här kalkylen?

        Tell-a-friend

Om denna kalkyl

Är kalkylen trasig? | Senast uppdaterad: 2012-01-26 | Kända buggar

Relaterade kalkyler

Några slumpmässiga kalkyler

 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Räkna ut hur populär du är på internet baserat på popularitetsindex som Facebook-vänner, Twitter-followes och andra, lite mer annorlunda saker.
 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Detta är en kalkyl som hjälper dig, som egenföretagare, att räkna ut nettolön, bruttolön och total lönekostnad om du bara har en av dessa (tex önskad nettolön). Den estimerar därtill hur mycket omsättning du måste ha för att få detta samt marginal på dina varor, alternativt konsultarvode du behöver ta ut.
 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Denna konverterare hjälper dig att konvertera de allra vanligaste måtten inom fält som temperatur, längd, hastighet, area, volym och mycket mer.
 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Du kan använda den här beräkningen för att beräkna din genomsnittshastighet om du varit ute och kört bil, sprungit eller liknande.
 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Beräkna arean för en lång rad vanliga geometriska figurer såsom cirklar, kvadrater, trianglar etc.

Mer om detta...

Ränta-på-ränta är en väldigt angenäm effekt man får på sparat kapital som i sin tur kan leda till en passiv inkomst. Man tjänar pengar på pengar helt enkelt. Ränta-på-ränta-effekten på ett bankkonto är inte något konstigt egentligen. Det betyder bara att du inte bara får ränta på de pengar du en gång väl satte in utan även ränta på den ränta dessa pengar innebar. Om du till exempel sätter in 1 000 kr på ditt konto år 0 till en konstant ränta på 5% så får du första året 50 kr i ränta (1 000*5%). Andra året får du inte 50 kr till utan 1 050*5%=52,50. Tredje året får du 1102,50*5% osv. Detta gör att du tjänar mer och mer för varje år du har pengarna inne på kontot.