Avrunda

 

Dagens blogg


Vad är detta?

Under dagens blogg tipsar vi nu och då om bloggar som förtjänar att lyftas fram av en eller annan anledning.

Vill du att din blogg ska synas här? Klicka här. Se också tidigare Dagens Bloggar.

 
 

Beräkna arean av en triangel

Räkna ut arean för en rätvinklig triangel med denna kalkyl. Det är samma formel för båda typerna av trianglar. Markeringen b i bilden är något missvisande eftersom b i den ena triangeln inte är lika lång som b i den andra.

Formeln för att räkna ut arean av en rätvinklig triangel är ( b * h / 2), dvs basen gånger höjden delat med två, är lika för båda typerna av trianglar.

Triangle_both 

Skulle dina vänner gilla den här kalkylen?

        Tell-a-friend

Om denna kalkyl

Är kalkylen trasig? | Senast uppdaterad: 2011-09-29 | Inga kända buggar

Relaterade kalkyler

Några slumpmässiga kalkyler

 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Använd den här kalkylen för att estimera hur mycket värdet är för tex en webbsida som ger passiv inkomst. Kalkylen kan användas för att estimera ett försäljningspris.
 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Räkna ut ditt BMI (Body Mass Index), ett förhållande mellan din längd och vikt som ger dig en fingervisning av om du är överviktig, normal eller underviktig.
 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Den här beräkningen skiljer sig från den vanliga BMI-uträkningen då den utgår ifrån din längd och önskat BMI och beräknar sedan vilken vikt du bör ha för att nå detta BMI.
 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Omvandla m/s till km/h eller till miles per hour och vice versa. Den här konverteraren hjälper dig snabbt och enkelt med deta vanliga problem.
 • Denna kalkyl finns på KalkyleraMera.se
  Beräkna volymen av ett klot, till exempel jordklotet, en kula eller varför inte Globen? Du kan välja själv vilka mått du ska använda.

Mer om detta...

Area-Triangle