kalkylera mera count calculate
kalkylera mera count calculate

Mat & näring

Här kan du beräkna näringsinnehållet i olika maträtter etc genom att ange de olika ingredienserna. Sen får du resultat i form av tex protein, fett, kolhydrater, vitaminer och så vidare. Börja skriv tre bokstäver i sökrutan för att hitta en ingrediens, tex skriver du "bea" så dyker det upp "bearnaisesås" - och så klickar du på det du vill välja. Det går inte att chansskriva något utan du måste välja ifrån förslagen.

+ Lägg till fler ingredienser

Näringsinnehåll i mat

Beräkningarna i denna näringskalkylator har 2088 olika ingredienser inlagda och deras närings- och energiinnehåll. Exempel på näringsämnen som finns med är protein, fett, kolhydrater, fiber, salt, aska, vatten, alkohol, monosackarider, disackarider, sackaros, fullkorn, mättade fettsyror, fleromättade fettsyror, enkelomättade fettsyror, transfetter, kolesterol, retinol, betakaroten, mineraler som natrium, kalium, selen, jod etc, vitaminer som D, E, K mfl.

Kalkylen är tänkt att användas för att få ett uppskattat mått på näringsämnen i mat du äter men kan inte användas som ett exakt mått. Använd den inte för att bedöma innehållet i livskritiska dieter eller liknande. Samma mattyp från olika ursprung kan ha skiftande näringsinnehåll. Värdena i denna kalkyl är hämtade från Livsmedelsverket.