kalkylera mera count calculate
kalkylera mera count calculate

Beräkna mantelarean (yt-arean) för ett föremål

Ytarean (även kallat mantelarean) är den yta som omsluter ett tredimensionellt föremål. Exempelvis är ytarean på jordklotet den ytan vi bor på, ytarean på ett hus (dvs ett rätblock) den ytan man behöver ha väggar, tak och golv på och skulle man få för sig att måla om pyramiderna så är ytarean den area man skulle behöva köpa färg till.

Här kan du räkna ut ytarean för olika vanliga tredimensionella föremål som tex kub, pyramid, klot, cylinder och kon. Klicka på bilden nedan för att komma till rätt kalkyl.

Sphere
Cube
Cone
Pyramid
Cylinder
 

Vad är det som är trasigt?

Är det något konstigt med kalkylen Beräkna mantelarean (yt-arean) för ett föremål? Är det en bugg eller har den helt ballat ur? Berätta exakt vad som är fel, ju tydligare du är desto troligare är det att vi kan fixa problemet. Ange gärna vilka värden du angav också, om det är möjligt.

Det finns två kända buggar som verkar inträffa för vissa:

* Internet Explorer kraschar och måste startas om
* Man inte får något svar alls

Om du får något av dessa fel är det extra viktigt att du anger vilken webbläsare och version du använder (finns under Hjälp-menyn --> Om ). Det vore också bra om du angav exakt tidpunkt datum och tid med timme och minut.

Det vore också jättebra om du kunde ange en e-postadress så vi kan komma i kontakt med dig (kort). Tack på förhand!


Buggar och fixar

Den här kalkylen blev senast granskad eller fixad: 2011-09-29

Bug / Fix When Name Comment

Andra kalkyler i kategorin geometri