kalkylera mera count calculate
kalkylera mera count calculate

Beräkna effektiv ränta för smslån

Smslån hör man om i tidningarna mer eller mindre varje dag och de är lika impopulära i nyhetstidningarna som de verkar vara populära bland andra.

Det är snabbt och enkelt att ta ett smslån men det kostar en hel del också. Hur mycket ett smslån kostar, i form av effektiv ränta kan du ta reda på här.

Vad är det som är trasigt?

Är det något konstigt med kalkylen Beräkna effektiv ränta för smslån? Är det en bugg eller har den helt ballat ur? Berätta exakt vad som är fel, ju tydligare du är desto troligare är det att vi kan fixa problemet. Ange gärna vilka värden du angav också, om det är möjligt.

Det finns två kända buggar som verkar inträffa för vissa:

* Internet Explorer kraschar och måste startas om
* Man inte får något svar alls

Om du får något av dessa fel är det extra viktigt att du anger vilken webbläsare och version du använder (finns under Hjälp-menyn --> Om ). Det vore också bra om du angav exakt tidpunkt datum och tid med timme och minut.

Det vore också jättebra om du kunde ange en e-postadress så vi kan komma i kontakt med dig (kort). Tack på förhand!


Buggar och fixar

Den här kalkylen blev senast granskad eller fixad: 2011-09-29

Bug / Fix When Name Comment

Andra kalkyler i kategorin lån

Mer om detta...

Du har säkert redan läst om smslån, snabblån, mikrolån och allt vad de heter i tidningar och nyheter. Ett smslån innebär att man väldigt snabbt kan få en mindre summa insatt på sitt konto utan kreditupplysning vilket kan vara lockande när man är i akut behov av pengar. Dessa lån har dock under skarp kritik då den så kallade effektiva räntan ofta visar sig vara väldigt hög. Effektiv ränta tar, till skillnad från ”vanlig” ränta hänsyn till mer eller mindre osynliga kostnader i form av uppläggningskostnader, månadsavgifter etc. Den effektiva räntan visar därmed ett mer riktigt pris för lånet än vad den egentliga räntan innebär. Den möjliggör också att man kan jämföra snabblånen mot varandra.