kalkylera mera count calculate
kalkylera mera count calculate

Beräkna bromssträckan och stoppsträckan för en bil

När man pratar om bromssträcka är det oftast mest intressant att prata om stoppsträcka som även inkluderar reaktionstiden. Denna kalkyl beräknar både och.

Det är dock viktigt att förstå att dessa värden är dels teoretiska och dels gäller vid normalt väglag. Bromssträckan ändras förstås kraftigt om det är halt väglag.

Reaktionstiden är ungefär 1 sek (10 tiondelars sekund) om man är oförberedd.

Vad är det som är trasigt?

Är det något konstigt med kalkylen Beräkna bromssträckan och stoppsträckan för en bil? Är det en bugg eller har den helt ballat ur? Berätta exakt vad som är fel, ju tydligare du är desto troligare är det att vi kan fixa problemet. Ange gärna vilka värden du angav också, om det är möjligt.

Det finns två kända buggar som verkar inträffa för vissa:

* Internet Explorer kraschar och måste startas om
* Man inte får något svar alls

Om du får något av dessa fel är det extra viktigt att du anger vilken webbläsare och version du använder (finns under Hjälp-menyn --> Om ). Det vore också bra om du angav exakt tidpunkt datum och tid med timme och minut.

Det vore också jättebra om du kunde ange en e-postadress så vi kan komma i kontakt med dig (kort). Tack på förhand!


Buggar och fixar

Den här kalkylen blev senast granskad eller fixad: 2016-08-11

Bug / Fix When Name Comment

Andra kalkyler i kategorin bilar och hastighet

Mer om detta...

Denna beräkning bygger på den gamla formeln från körkortsboken om stoppsträcka. Stoppsträckan innebär ju som bekant att man inkluderar både reaktionstid och bromstid gentemot hastigheten. Detta är, liksom många liknande kalkyler, bara ett grovt estimat. Bromssträckan och stoppsträckan påverkas av många olika faktorer som är svårt att sätta in i beräkningen, som tex väglag, hur snabbt man reagerar som person, vilka däck man har och så vidare.