kalkylera mera count calculate
kalkylera mera count calculate

Räkna ut sannolikhet baserat på odds

I denna kalkyl kan du beräkna hur stor sannolikhet det är att något ska hända, baserat på ett spelbolags odds. Om ett spelbolag tex har ett odds på 2.10 för X (oavgjort) mellan AIK - IFK Göteborg så kan du med denna kalkyl räkna ut hur stor sannolikhet det är, enligt spelbolaget, att det sker.

För att kunna räkna ut detta behöver man veta (eller kunna räkna ut) en så kallad Payback Rate som spelbolaget använder, eftersom det påverkar oddsen. Payback Rate är den återbäring som spelbolaget ger tillbaka till de som spelar och brukar ligga på c:a 95%. Detta betyder att spelbolaget betalar ut 95% av den omsättning som spelarna spelar för (och behåller 5% själva). Det går att beräkna denna Payback Rate automatiskt men bara för kompletta spelserier.

En komplett spelserie är tex 1X2 i en fotbollsmatch eftersom det representerar ALLA möjliga utfall i den matchen. Ett annat exempel är ett spel på om det blir över eller under 1.5 mål i en match (två möjliga utfall).

Exempel på icke-kompletta spelserier är tex skyttligavinnaren i en fotbollsserie, eller ett odds på att tex Malmö FF vinner SM-guld, eftersom det bara representerar ETT utfall (av 16 möjliga). Då måste Payback Rate antingen anges manuellt eller beräknas från ett kontrollodds. Ange då en godtyckligt vald 1X2 oddsserie från samma spelbolag.

Odds kan du se hos spelbolag som Unibet eller Betfair.

Oddsen att beräkna sannolikhet på

Vad är det som är trasigt?

Är det något konstigt med kalkylen Räkna ut sannolikhet baserat på odds? Är det en bugg eller har den helt ballat ur? Berätta exakt vad som är fel, ju tydligare du är desto troligare är det att vi kan fixa problemet. Ange gärna vilka värden du angav också, om det är möjligt.

Det finns två kända buggar som verkar inträffa för vissa:

* Internet Explorer kraschar och måste startas om
* Man inte får något svar alls

Om du får något av dessa fel är det extra viktigt att du anger vilken webbläsare och version du använder (finns under Hjälp-menyn --> Om ). Det vore också bra om du angav exakt tidpunkt datum och tid med timme och minut.

Det vore också jättebra om du kunde ange en e-postadress så vi kan komma i kontakt med dig (kort). Tack på förhand!


Buggar och fixar

Den här kalkylen blev senast granskad eller fixad: 2016-08-29

Bug / Fix When Name Comment