kalkylera mera count calculate
kalkylera mera count calculate

Vad blir skillnaden om man köper en vara privat jämfört med sitt företag?

Den här kalkylen kan du använda för att bättre förstå hur stor skillnad det är på att köpa en vara som ett företag jämfört med att först ta ut pengarna som lön och sedan köpa samma vara privat. Kalkylen är framtagen efter förslag från en besökare.

Detta kanske kan vara en ögonöppnare för dig som i dagsläget funderar på att starta ett företag för din hobby eller liknande om du idag gör inköp som privatperson. Notera dock att man förstås bara kan handla varor till företaget som är företagsutgifter.

Kalkylen kan också, indirekt, användas för att räkna ut hur mycket företagspengar är värda som privatperson. Välj då bort att räkna med moms. Varuinköpssumman motsvarar då pengar efter skatt (privata pengar, [p]) och totalkostnaden för företaget motsvarar företagspengar [f].

Notera att kalkylen inte tar hänsyn till en rad olika skattetekniska detaljer som tex utdelningsutrymme, egenavgifter etc. Det är alltså en förenkling av verkligheten.

 

Vad är det som är trasigt?

Är det något konstigt med kalkylen Vad blir skillnaden om man köper en vara privat jämfört med sitt företag?? Är det en bugg eller har den helt ballat ur? Berätta exakt vad som är fel, ju tydligare du är desto troligare är det att vi kan fixa problemet. Ange gärna vilka värden du angav också, om det är möjligt.

Det finns två kända buggar som verkar inträffa för vissa:

* Internet Explorer kraschar och måste startas om
* Man inte får något svar alls

Om du får något av dessa fel är det extra viktigt att du anger vilken webbläsare och version du använder (finns under Hjälp-menyn --> Om ). Det vore också bra om du angav exakt tidpunkt datum och tid med timme och minut.

Det vore också jättebra om du kunde ange en e-postadress så vi kan komma i kontakt med dig (kort). Tack på förhand!


Buggar och fixar

Den här kalkylen blev senast granskad eller fixad: 2011-09-29

Bug / Fix When Name Comment

Andra kalkyler i kategorin ekonomi