kalkylera mera count calculate
kalkylera mera count calculate

Omvandla proportioner (tex i recept)

Här kan du räkna om ett recept och omvandla mängderna i ett originalrecept till nya mängder baserat på en huvudingrediens (eller antal proportioner). Med denna kalkyl får du svaret på tex om du har 300 g smör och 2 dl mjölk i ett recept för 5 personer, hur mycket ska det då bli om du gör det för 7 personer. I de första fälten skriver du in ett värde i originalreceptet, tex antal portioner eller hur många dl mjölk det är, och i det andra fältet skriver du in hur mycket du vill att det ska vara i det resulterande receptet. Sedan kan du lägga till ingredienser och deras mängder så räknas alla om. OBS! Ingredienserna sparas inte (av tekniska anledningar) så skriv in dem ordentligt från början!
+ Lägg till fler ingredienser

Vad är det som är trasigt?

Är det något konstigt med kalkylen Omvandla proportioner (tex i recept)? Är det en bugg eller har den helt ballat ur? Berätta exakt vad som är fel, ju tydligare du är desto troligare är det att vi kan fixa problemet. Ange gärna vilka värden du angav också, om det är möjligt.

Det finns två kända buggar som verkar inträffa för vissa:

* Internet Explorer kraschar och måste startas om
* Man inte får något svar alls

Om du får något av dessa fel är det extra viktigt att du anger vilken webbläsare och version du använder (finns under Hjälp-menyn --> Om ). Det vore också bra om du angav exakt tidpunkt datum och tid med timme och minut.

Det vore också jättebra om du kunde ange en e-postadress så vi kan komma i kontakt med dig (kort). Tack på förhand!


Buggar och fixar

Den här kalkylen blev senast granskad eller fixad: 2020-04-14

Bug / Fix When Name Comment

Andra kalkyler i kategorin vardagligheter